2009. január 21., szerda

Az ,,igazi,, orosz fekete kenyér.


Hozzávalók: víz 375ml,finomliszt300g,rozsliszt250g,tejpor30ml/ez elhagyható/,só10ml,méz egy evőkanál,vaj40g,száraz élesztő 1 tasak,ecet 1 teáskanál,nescafé/por/1 evőkanál.

Az egészet a felsoroltak szerint a kenyérsütőgépbe helyezem,és ,,teljes kiőrlésű,,programon megsütöm.Nekem Delton tipusú gépem van ,azon 3óra40perc alatt van kész./3.program/
A nescafé nagyon fontos bele,mert ez nem csak ízt hanem sötétebb színt is ad a kenyérnek.Én különben
egyszerű Tesco instant maláta kávéport használok,a célnak bőven megfelel.Természetesen sütőben is el lehet készíteni,csak akkor pl:kivajazott pástétom formába kell rakni az alaposan összegyúrt tésztát és kb:1-1/1/2óra kelesztés ütán sütjük ki 160-180 fokos sütőben,1-1óra 20percig.Érdemes kipróbálni én hetente legalább kétszer sütök belőle,mert a két gyerkőc is nagyon szereti.
Aki egy kicsit sűrübbre szereti a kenyeret,akkor a rozsliszt legyen 300g,a finomliszt pedig 250g!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése