2009. január 23., péntek

Örmény rakott palacsinta


Először habos palacsintákat készítünk,összesen nyolc darabot.

Hozzávalók:25dkg finomliszt,3db tojás,5dl tej,1 evőkanál olaj,1 teáskanál cukor,csipet só.


Feltörjük a tojásokat és szétválasztjuk a sárgáját a tejjel,az olajjal,a cukorral és a sóval elkeverjük,majd fokozatosan és csomómentesen hozzákeverjük a lisztet is.A félkész tésztát legalább 40 percet pihentetjük.Végül a tojások fehérjéből kemény habot verünk,és azt is a tésztához keverjük.A kész tésztánkból a szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk.


A töltelék hozzávalói:10dkg darált dió,10dkg darált mák,10dkg porcukor,10dkg barackíz,10dkg szílvaíz,2dkg vaj.


Elkészítése:A diót és a mákot elkeverjü a porcukorral.A kisütött palacsintákat vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük.Az egyes palacsinták tetejét felváltva meghintjük a dióval majd a mákkal és megkenjük barack illetve szílvaízzel.A lerakott palacsinták tetejére egy üres palacsintát teszünk,amelyet vajdarabkákkal megszórunk.

Sütőben átmelegítjük,és porcukorral megszórva,tortaszelet formára vágva kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Remek a blog, hallgatjuk közben a klipet-jók a felütések!

    VálaszTörlés
  2. Kedves ,,csicseriborsó,, nagyon köszönöm a pozitív hozzászólást!Még csak annyit,honnan tudod,hogy ,,felütés,, is létezik?

    VálaszTörlés
  3. A férjem mondta. Zenész (gitár, félamatőr). Teddfel a blogodat a gasztro.blogspot.hu-ra, szerintem sikere lenne!

    VálaszTörlés