2009. január 24., szombat

Tepertős-lekváros bukta


Ezen receptem kicsit furcsán hangzik,de nagyon finom!Még a nagymamámtól tanultam.


Az összes hozzávaló: 50dkg liszt,4-5dkg élesztő,1-1dl tej és tejföl,15dkg margarin,35dkg sertés vagy libatepertő/darált/,4-5 evőkanál rum,1 nagy kávéskanál só,10dkg szilvalekvár,1db tojás a lekenéshez.


Elkészítése:Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval-a tepertő kivételével-összegyúrjuk,és jól kidolgozzuk.Vékonyra nyújtjuk,és megkenjük a darált tepertővel.Összehajtogatjuk,és elnyújtjuk.Ezt háromszor megismételjük,közben20-20percig pihentetjük.Végül kinyújtjuk a tésztát és kb.8X8cm-es kockára vágjuk.A kockákat megkenjük a szilvalekvárral,és félbehajtva tepsibe tesszük,majd tetejüket megkenjük a felvert tojással.Előmelegített,170-180fokos sütőben 15-20percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése