2009. január 27., kedd

Gyomai zöldbableves




Ezt a nagyon finom étket az anyósomtól tanultam.Gyomán,ebben a szép kis alföldi városkában elég sok helyen készítik így ezt az ételt,én is itt ettem először.Ezer köszönet érte!!!




Hozzávalók:50dkg vajbab, 1evőkanál mangalica zsír/nem olaj!!!/,1kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál őrölt bors, 3 db savanykás alma,4 dl tejföl,víz,só,cukor, 2 evőkanál 5%-os ecet,pici vegeta.




Elkészítése: A vízet feltesszük a babbal főni,beízesítjük a fűszerekkel az ecet,és a pirospaprika kivételével. Ha félig már megpuhult a vajbabunk akkor hozzátesszük a meghámozott , és kb.:3x3cm-es kockára vágott savanykás almát.Zsemleszínű/sötétebb árnyalatban/rántást készítünk,amelybe a végén hozzákeverjük a pirospaprikát,hideg vízzel felengedve,csomómentesre keverve hozzáadjuk a készülő leveshez.Kiforralás után a tejföllel dúsítjuk,illetve az ecettel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése